En komplet guide til navision og andre regnskabsprogrammer

Markus Blog

Der findes i dag mange regnskabsprogrammer på markedet, og som forbruger kan det være svært at navigere blandt de mange muligheder – især hvis du ikke allerede er bekendt med de mange regnskabsmæssige udtryk.Ved du hvad du skal kigge efter, er det dog forholdsvist nemt at vælge et regnskabsprogram, der matcher dine behov og ønsker. I denne artikel finder du en komplet liste over hvad du skal holde øje med, så du føler dig tryg ved dit valg.

Brugervenlighed

Sørg for at vælge et regnskabsprogram der er nemt at bruge. Det skal gerne have en logisk og intuitiv opbygning, så du kan oprette dit første regnskab med det samme. Skal du bruge flere timer på at sætte dig ind i hvordan det virker, risikerer du at spilde unødig tid, som du kunne have brugt på vigtigere opgaver.

Gratis prøveversion

Du bør desuden være opmærksom på om der er en gratis prøveversion af det regnskabsprogram, som du er overvejer at bruge. På den måde kan du nemlig få en fornemmelse af hvordan det virker. Er det nemt at gå til? Kan du finde de funktioner du skal bruge eller er de godt gemt af vejen? Og fungerer det grundlæggende som det skal?

Pris

De fleste regnskabsprogrammer koster penge. Du betaler enten et engangsbeløb eller en fast månedlig ydelse. Selvom det umiddelbart virker som den billigste løsning at gå efter et program, hvor der kun opkræves en engangsydelse, kan det faktisk være en god ide at vælge en løsning, hvor du betaler et fast beløb hver måned. Virksomhederne bag disse programmer yder nemlig typisk bedre support og tilbyder løbende opdateringer og tilføjelser. Er du ikke parat til at betale for et regnskabsprogram, kan du prøve kræfter med et regnskabsprogram gratis i excel.

Support

God, hurtig og pålidelig support er vigtig i forbindelse med valg af regnskabsprogram – ikke mindst for personer der føler sig utrygge ved at håndtere deres regnskaber selv, og som har brug for støtte undervejs. Regnskabsprogrammer med support kræver typisk at du betaler en løbende ydelse.

Online adgang

Sidst men ikke mindst bør du sikre dig at du kan bruge regnskabsprogrammet online. På den måde har du nemlig adgang til virksomhedens tal, fakturaer, m.m. uanset hvor du befinder dig. Nogle regnskabsprogrammer skal downloades til computeren og kan dermed kun bruges på én maskine.Ønsker du mere information om valg af regnskabsprogrammer (samt en oversigt over de bedste løsninger på markedet), så læs mere om regnskabsprogrammer her.