En komplet guide til navision og andre regnskabsprogrammer

Der findes i dag mange regnskabsprogrammer pĂĽ markedet, og som forbruger kan det vĂŚre svĂŚrt at navigere blandt de mange muligheder – isĂŚr hvis du ikke allerede er bekendt med de mange regnskabsmĂŚssige udtryk.

Ved du hvad du skal kigge efter, er det dog forholdsvist nemt at vÌlge et regnskabsprogram, der matcher dine behov og ønsker. I denne artikel finder du en komplet liste over hvad du skal holde øje med, sü du føler dig tryg ved dit valg.

Brugervenlighed

Sørg for at vÌlge et regnskabsprogram der er nemt at bruge. Det skal gerne have en logisk og intuitiv opbygning, sü du kan oprette dit første regnskab med det samme. Skal du bruge flere timer pü at sÌtte dig ind i hvordan det virker, risikerer du at spilde unødig tid, som du kunne have brugt pü vigtigere opgaver.

Gratis prøveversion

Du bør desuden vÌre opmÌrksom pü om der er en gratis prøveversion af det regnskabsprogram, som du er overvejer at bruge. Pü den müde kan du nemlig fü en fornemmelse af hvordan det virker. Er det nemt at gü til? Kan du finde de funktioner du skal bruge eller er de godt gemt af vejen? Og fungerer det grundlÌggende som det skal?

Pris

De fleste regnskabsprogrammer koster penge. Du betaler enten et engangsbeløb eller en fast münedlig ydelse. Selvom det umiddelbart virker som den billigste løsning at gü efter et program, hvor der kun opkrÌves en engangsydelse, kan det faktisk vÌre en god ide at vÌlge en løsning, hvor du betaler et fast beløb hver müned. Virksomhederne bag disse programmer yder nemlig typisk bedre support og tilbyder løbende opdateringer og tilføjelser. Er du ikke parat til at betale for et regnskabsprogram, kan du prøve krÌfter med et regnskabsprogram gratis i excel.

Support

God, hurtig og pĂĽlidelig support er vigtig i forbindelse med valg af regnskabsprogram – ikke mindst for personer der føler sig utrygge ved at hĂĽndtere deres regnskaber selv, og som har brug for støtte undervejs. Regnskabsprogrammer med support krĂŚver typisk at du betaler en løbende ydelse.

Online adgang

Sidst men ikke mindst bør du sikre dig at du kan bruge regnskabsprogrammet online. Pü den müde har du nemlig adgang til virksomhedens tal, fakturaer, m.m. uanset hvor du befinder dig. Nogle regnskabsprogrammer skal downloades til computeren og kan dermed kun bruges pü Ên maskine.

Ønsker du mere information om valg af regnskabsprogrammer (samt en oversigt over de bedste løsninger pü markedet), sü lÌs mere om regnskabsprogrammer her.