Momsregnskab

Markus Blog

Som momsregistreret selvstændig skal du opkræve moms, når du sælger varer og ydelser til både virksomheder og privat-kunder. De fleste regnskabsprogrammer kan hjælpe dig med dit momsregnskab. Hvis du gerne vil have er overblik over regnskabsprogammer og deres funktioner, så tag et kig på vores side om regnskabsprogrammer.

Hvornår skal man betale moms?

De fleste mindre virksomheder skal betale moms kvartalvis. Altså én gang hver tredje måned. Dog skal virksomheder afregne hver måned, hvis de har en momspligtig omsætning på mere end 50 mio. pr. år. Ligeledes kan det ændre sig til at være én gang pr. halve år, hvis din virksomheds momspligtige omsætning er relativt lav. I så fald vil SKAT oplyse dig om evt. ændringer.

En god grundregel er, at hvis din virksomhed er nystartet, så skal du opgive moms kvartalvis. (Indtil du får andet at vide)

Husk at opgive moms til tiden, ellers kan det blive dyrt i bøder. De fleste online regnskabsprogrammer minder dig om fristen for at opgive moms. (Bl.a. ved at sende en email-påmindelse). Endvidere kan programmerne hjælpe dig med at sende fakturaer m.m.

Hvor meget må man tjene før man skal momsregistreres?

Hvis du forventer at skabe en omsætning på mere end 50.000 kr. i en 12-måneders periode, så skal du ifølge reglen lade din virksomhed momsregistrere.
Bemærk at der ikke er tale om overskud, men om omsætning. Og det gælder en 12-måneders periode – altså ikke pr. kalenderår.