Forskellen på regnskabsprogrammer – Summasummarum

Markus Blog

Når man har en virksomhed, så er der mange ting, som man skal have styr på. Mange ejere af virksomheder vælger at ansætte folk til at stå for de forskellige ting. Som fx vælger mange at ansætte en bogholder, der kan stå for virksomhedens økonomi.

Stå selv for din virksomheds økonomi

Mange vælger at ansætte en bogholder, fordi at mange tror, at det er besværligt at stå for ens regnskab selv. Mange tror, at det kræver en uddannelse indenfor økonomi før, at man kan stå for ens virksomheds regnskab. Mange er bange for, at hvis de selv skal stå for deres eget regnskab, at de glemmer nogen tal eller glemmer at indberette noget, hvor man ender med en kæmpe bøde.Man kan få hjælp til at styre ens virksomheds økonomi ved hjælp af et regnskabsprogram.

Det kan et regnskabsprogram hjælpe med

Et regnskabsprogram kan hjælpe en med at se, hvordan virksomhedens økonomi går. Samtidig kan den se, om man skylder noget i moms, eller om man står og skal have penge tilbage i moms. Sådan undgår man ubehagelige overraskelser, når man skal indberette momsen. Man kan sende fakturer til ens kunder. Et regnskabsprogram kan også hjælpe en med at sende rykkere til ens kunder, hvis de ikke har fået betalt en regning.Der er rigtig mange funktioner, som man kan benytte sig af ved et regnskabsprogram.

Et billigt regnskabsprogram

Billy er et billigt regnskabsprogram. Hvis man tager deres basic pakke, så er det gratis, men hvis man vælger deres premium pakke, så koster det kun 165 kroner om måneden. Det er billigt i forhold til, hvis man havde ansat en bogholder. På trods af, at man vælger deres premium pakke, så er der rigtig mange penge at spare ved at benytte af et regnskabsprogram frem for at ansætte en bogholder. Forskellen på deres basic pakke og deres premium pakke er, at den gratis pakke er for de mest basale behov, hvor man i premium pakken får alt inkluderet.Hvis man er i tvivl om hvilken pakke, at man skal vælge, så får man den første måned gratis, hvor man har adgang til alle fordelene.Efter prøveperioden på en måned, så kan man beslutte sig for, om man ønsker at fortsætte med en basic pakke eller en premium pakke.

Et gratis regnskabsprogram

Hvis man ikke ønsker at benytte sig af et regnskabsprogram, hvor man skal betale, så findes der også et gratis regnskabsprogram, som man kan vælge at benytte sig af.Et af dem er som nævnt tidligere Billy. Men et andet regnskabsprogram, der også kan fås gratis er Dinero. Ligesom med Billy, så har Dinero en gratis pakke, der hedder Dinero Starter. I den pakke har man de mest basale regnskabsfunktioner såsom bogfør moms, eget logo på fakturer, modtag betaling med kreditkort og MobilePay og saldobalance samt mange andre funktioner.Hvis man vælger at benytte sig af deres Dinero Pro pakke, som koster 165 kroner om måneden, så har man selvfølgelig adgang til de basale regnskabsfunktioner, men man har også adgang til udvidede regnskabsfunktioner. Det indbefatter blandt andet bilag i skyen, bogføringsskabeloner, ordrebekræftelse, integration af lønfiler og bogføringshjælp hver dag fra kl. 9-22.Derudover får man også adgang til LogBuy, hvor man kan få rabat til forskellige butikker og webshops.Regnskabsprogrammer er dog ikke udelukkende til mindre- og mellemstore virksomheder. Det er også flere forskellige foreninger der benytter sig af dem. Sidder du i en forening, så har du altså også muligheden for at finde gratis regnskabsprogram til foreninger, som kan hjælpe jeres forening med mere overskuelig regnskabsføring.